Pardubice s Plzní smírně, Slavia se v Brně na body nadřela
V napínavém zápase třetího kola FORTUNA=LIGY se Pardubice utkaly v CFIG Areně s Viktorií Plzeň, Slavia se představila v Brně.

První poločas v Pardubicích skončil bez gólů, ale hráčky obou týmů nebyly bez šancí. Ke skutečnému dramatu však došlo až po změně stran. Po faulu na Hrobskou dostaly Pardubice příležitost v podobě pokutového kopu. Novotná nezaváhala a poslala domácí tým do vedení 1:0.

Plzeň však odpověděla takřka okamžitě. Vithová rozehrála skvělou akci a Kadlecová úspěšným zakončením srovnala skóre na 1:1. Zbytek zápasu přinesl několik dalších dramatických momentů. Blízko k rozhodující brance byla domácí Hýlová, která však trefila pouze břevno. Na opačné straně hřiště se střela Mrázové zastavila u brankářky Pardubic. Oba celky se tak musely spokojit se smírným výsledkem.

„Před zápasem jsme chtěly tři body, ale Plzeň je těžký soupeř, takže jsme spokojeny i s bodem, i když si myslím, že jsme mohly vyhrát. Na penaltu jsem si věřila, věděla jsem kam budu kopat a povedlo se. Zápas to byl těžký, hodně faulů a soubojů, nakonec jsme rádi za ten bod,“ komentovala utkání střelkyně první pardubické branky v sezoně Simona Novotná.

Duel hodnotila také střelkyně plzeňského gólu Barbora Kadlecová. „Nehrály jsme to, co jsme chtěly, tempo se určitě zvýšilo po prvním gólu, bylo tam ale hodně nepřesností a mohly jsme hrát o dost lépe. Kateřina Vithová se tam dostala výborně přes hráčku, já jsem si odskočila do volnějšího prostoru, dostala jsem luxusní přihrávku, a pak jsem to jen uklidila k tyči,“ popsala.

FK Pardubice – FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)
Branky:
50. Novotná (pen.) – 60. Kadlecová
ŽK: 45.+2 Kozák (trenér) - 50. Lukáčová, 51. Maršíková, 55. Šrámková


Již hodinu před sobotním polednem začalo utkání Slavie v Brně. Pražanky se však na body pořádně nadřely. Slavia byla velkým favoritem duelu, ale do šaten se po pětačtyřiceti minutách odcházelo za bezbrankového stavu. Nakonec až v 67. minutě se prosadila hlavou po rohovém kopu MC Laughlin a poslala Slavii do vedení. Konečnou podobu výsledku dala v závěru Polcarová, která se také prosadila po rohovém kopu a vstřelila svoji první branku za Slavii.

Lokomotiva Brno H.H. – SK Slavia Praha 0:2 (0:0)
Branky:
67. MC Laughlin, 88. Polcarová
ŽK: 45.+1 Příkaská, 63. Dianišková

Třetí kolo nejvyšší soutěže žen uzavře nedělní utkání FC Praha se Slováckem, které se odehraje v Praze na Aritmě od 13 hodin. Sledovat duel můžete živě na TVCOM.cz.

FC Praha - 1.FC Slovácko
Datum: Neděle 1. 9. 2024 13:00
Rozhodčí: Šálková Helena - Bartoníčková Markéta, Rajtarová Ema
Delegát: Kureš Jiří
Hřiště: SK Aritma Praha
Stream: TVCOM.cz

Partneři ženského fotbalu