Slovácko nedalo nováčkovi šanci
V zápase třetího kola FORTUNA=LIGY žen dominovalo 1.FC Slovácko na hřišti nováčka soutěže, FC Praha. I přes domácí prostředí na pražské Aritmě nedokázala Praha proti silnému soupeři klást významný odpor.

Slovácko zahájilo zápas velmi energicky a rychle si vypracovalo náskok. Již v 5. minutě Sluková otevřela skóre z dorážky, následovaná rychlým zásahem Hrúzikové a opět další dva góly přidala Sluková, která tak dovršila svůj hattrick v 31. minutě, čímž zvýšila na 0:4. Krátce před přestávkou přidala Jančářová pátý gól.

Ve druhé půli pokračovalo Slovácko v diktování tempa hry. Krejčířová zvýšila na 0:6 po rohovém kopu a Vojtková přidala další gól o čtyři minuty později. Domácí Vargová předvedla sólo v 61. minutě, ale skvělý zákrok Fraňkové skórování zabránil. Nicméně o sedm minut později se Vargové podařilo střelit jediný gól Prahy v zápase a zároveň první gól týmu v nejvyšší soutěži. Hrúziková a Sluková pak svou střeleckou formu potvrdily dalšími góly, čímž Sluková uzavřela skóre na 1:9 svým čtvrtým gólem v utkání.

V závěru zápasu však přišel i nepříjemný okamžik, když se domácí střelkyně Vargová zranila. Nyní se FC Praha připravuje na další utkání, kdy na domácí půdě přivítají za týden v předehrávce 5. kola Slavii.


„Bohužel ten výsledek 1:9 je hrozivý, odpovídal tomu i ten průběh. Slovácko nás vesměs k ničemu nepustilo, hrálo velmi hezký, kombinační fotbal a uběhaly nás," hodnotila prohru domácí Tereza Hrtánková.

Své vyjádření k povedenému utkání samozřejmě přidala i střelkyně čtyř gólů Matilda Sluková, „Myslím si, že jsme podaly dobrý výkon a ty góly hovoří za vše. Dát čtyři góly je výborný pocit, ale musím poděkovat týmu a trenérům za příležitost a já se za to odvděčila těmi góly," shrnula.

FC Praha – 1.FC Slovácko 1:9 (0:5)
Branky: 68. Vargová - 5., 18., 31. a 87. Sluková, 8. a 77. Hrúziková, 45.+1 Jančářová, 49. Krejčířová, 53. Vojtková
ŽK: 34. Tulachová, 40. Machutková – 60. Bláhová

Partneři ženského fotbalu