Slavia dala FC Praha čtyři góly
Nedělní předehrávku 5. kola FORTUNA=LIGY vyhrála Slavia, nováčkovi soutěže daly úřadující mistryně čtyři góly.

O víkendu měla nejvyšší soutěž žen na programu jedině utkání, a to předehrávku 5. kola mezi pražskými FC a Slavií. Hostující favoritky začaly duel lépe a hned v 9. minutě překonala brankářku Kubíkovou Svitková. Zanedlouho to bylo již o dvě branky, když si centr Annest z levé strany našla Šurnovská zvýšila vedení Slavie. Před přestávkou se ještě dvakrát ozvala branková konstrukce domácí branky, nejdříve mířila do horní tyčky Polcarová, podobně se vedlo i hlavou Svitkové.

I ve druhém poločase pokračovala dominance sešívaných, v 55. minutě umístila do sítě hlavou míč Polcarová. Slavia se ovšem trápila v koncovce, která byla nepřesná, výborně chytala i brankářka Kubíková, které dvakrát na brankové čáře pomohly i spoluhráčky. Nakonec viděli diváci ještě jeden gól, když se v závěru prosadila střídající Nekesa, která potvrdily svůj střelecký instinkt.

„Myslím, že jsme podaly o dost kompaktnější výkon než proti Slovácku. Byla tam bojovnost a na to, že se nám zranila minule ještě další hráčka a máme i několik zraněných dlouhodobě, takže si myslím, že na to, že jsme hrály v takové sestavě, tak jsme podaly fakt super výkon a musím holky moc pochválit,“ komentovala duel záložnice FC Praha Veronika Dvorská..

„Zaslouženě jsme vyhrály, dařily se nám nějaké věci, co jsme chtěly, zároveň hřiště nám také úplně nepřálo, bylo to dost hrbolaté cely ten terén, ale mohly jsme dát víc gólů, mohlo to být o hodně víc, ale tři body jsou naše a jedeme dál,“ přidala se střelkyně druhé branky Slavie Martina Šurnovská.


FC Praha – SK Slavia Praha 0:4 (0:2)
Branky:
9. Svitková, 14. Šurnovská, 56, Polcarová, 87. Nekesa

Příští víkend je na programu kompletní 4. kolo FORTUNA=LIGY, ve kterém Sparta hostí FC Praha, Slavia se poměří se Slovanem Liberec, do Plzně přijede Slovácko a Pardubice vyzvou Lokomotivu Brno.

Partneři ženského fotbalu